Cultura Nova

Cultura Nova

Diverse locaties
Heerlen
Spectaculaire openluchtvoorstellingen op verschillende locaties in Parkstad tijdens Cultura Nova!

Deze nazomer ontketent Cultura Nova wederom een storm aan beeldende, veelal woordeloze voorstellingen. 

Dit grote, internationale en beeldende theaterfestival presenteert van 30 augustus tot 8 september een aanstekelijke mix van dans, theater, circus en performance in Zuid-Limburg. 

Met buiten de openingsvoorstelling (vrijdag 30 augustus 21.30 uur) vinden nog een tweetal indrukwekkende, grootschalige en bovendien gratis toegankelijke openluchtvoorstellingen plaats, waarmee het festival ook Simpelveld, Kerkrade en Brunssum aandoet: 

op zaterdag 31 augustus is in Simpelveld het korte maar krachtige AKA van L’homme Debout maar liefst vier keer te zien – 15.00, 16.00, 20.30 en 21.30 uur - en op zaterdag 1 en op vrijdag 6 september is Pigments van CirkVOST in respectievelijk Kerkrade en Brunssum te zien, telkens om 21.15 uur. 

AKA: een moment voor iedereen, jong en oud om het leven te vieren
Op zaterdag 31 augustus brengt het Franse gezelschap L’homme Debout hun korte, 
indrukwekkende performance AKA naar de Markt in Simpelveld. 

Verspreid over vier verschillende tijdstippen, 15.00, 16.00, 20.30 en 21.30 uur, komt een reusachtige pop tot leven in een intieme choreografie die de essentie van de elementen weerspiegelt. 

AKA is een oproep om de angst los te laten en het leven te vieren. Je  wordt uitgenodigd om te juichen, te voelen, en de intensiteit van het moment te ervaren. Deze korte, krachtige voorstelling belichaamt de missie van Cultura Nova om cultuur op een toegankelijke manier naar de regio te brengen en biedt zowel een visueel als emotioneel feest voor het publiek.

Pigments: Acrobatische pracht hoog boven Parkstad
CirkVOST, een van de meest vooraanstaande trapezegezelschappen ter wereld, neemt je mee op een adembenemende reis in hun voorstelling Pigments. 

Op zondag 1 september in Kerkrade en vrijdag 6 september in Brunssum, telkens om 21.15 uur, transformeert CirkVOST de openlucht in een poëtisch schouwspel vijftien meter boven de grond. 

Zonder ooit de aarde te raken, creëren de acrobaten een indrukwekkende dans van vertrouwen en groepsdynamiek op een gigantische metalen constructie. 

De voorstelling eindigt met een kleurrijke regenboog van pigmenten, een symbolische weerspiegeling van de harmonie en verbondenheid die ook in de regio Parkstad wordt nagestreefd.

Cultuur voor Iedereen, overal in Parkstad
Dat cultuur meer is dan een evenement in Heerlen; het is een viering voor de hele regio bewijst Cultura Nova weer opnieuw. Door grootschalige en gratis toegankelijke voorstellingen zoals AKA en Pigments te programmeren, maakt het festival kunst en cultuur toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond. De 33e editie van festival Cultura Nova vindt plaats van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 8 september.
+3

Data


  • 8-9-2024

Sub evenementen