Imker Kenny wachtte ons op, op zijn kleine landgoed in Gronsveld. Fruitbomen, geitjes, zeeën van bloemen, een moestuin, een varkentje en zelfs een heuse uil ontdek je tijdens een rondleiding over de imkerij, maar vooral veel insecten waarvan het merendeel honingbijen. De bijenkasten zijn een drukte van belang: constant vliegen de bijen af en aan voor het verzamelen van nectar dat in de bijenkast verandert in dat zoete, goudgele goedje waar we allemaal zo dol op zijn. Honing!
Bij imkerij BEEing Pure smullen niet alleen de bijen, maar ook de bezoekers. Je kan hier veel verschillende soorten honing proeven tijdens een honingproeverij. Dat is leuk met familie, collega’s of zelfs als kinderfeestje. Wandelen tussen de bijen blijkt namelijk hartstikke leerzaam. Kenny is een echte bijenvriend en weet dan ook veel over hun mysterieuze gedrag en hoe je door met ze samen te werken de lekkerste honing krijgt! Bijen maken ook allerhande bijproducten (ja, echt) naast honing, zoals propolis en stuifmeelkorrels. Midden in de wilde bloementuin bereidden wij een puur streekontbijtje, natuurlijk met lokale honing. Meegenieten? Hieronder vind je het recept en in de vlog kun je lekker meekijken!
Ingrediënten voor 1 persoon (ontbijt)