Dit kun je mooi vanaf het terras volgen. In de winter zorgt de prachtige natuur altijd voor nieuwe verrassingen. De rust, de gezellige brandende open haard in de winter en de biologische gerechten maken van een wandeling net iets meer.
De 5*****wandeling door de bossen van Schinveld is bijvoorbeeld een prachtige wandeling waar restaurant De Lier het startpunt van is. De brochure is hier verkrijgbaar. Restaurant de Lier is servicepunt voor Visit Limburg, hier is het mogelijk om diverse wandel- en fietsroutes te kopen.
Ook zijn er diverse gratis brochures met info uit de omgeving beschikbaar. Naast de vertrouwde gerechten, zal er een wisselende kaart gepresenteerd worden. Zodat je bij elk bezoek verrast wordt met nieuwe keuzes. De vaste sluitingsdag is de donderdag. Met droog weer is het restaurant echter ook op donderdag geopend. De keuken staat bekend voor de kwaliteit en versheid.
Je kunt keuze maken uit de gehele menukaart. Wil je na 17.00 uur dineren (dagelijks mogelijk), dan graag reserveren. De menukaart kun je op google Restaurant de Lier (bij menu) of op Facebook restaurant de lier vinden. De vernieuwde website zal dit jaar eindelijk weer in gebruik zijn.
Lunchen na of voor een fiets- of wandeltocht?
Uitsmijter De Lier is geliefd voor degene die een stevige trek heeft, wil je liever een kleiner gerecht? Dan kun je onder andere van de tosti met gebakken champignons, tomaat en gebakken spek genieten.
Er is keuze uit verschillende soepen, kippen- goulash- uien- of zalm-preisoep en de seizoen soepen. Uiteraard zijn ook kroketten van 100% rundvlees met brood of frites, broodje pulled pork of taco verkrijgbaar.
De hoofdgerechten worden onder andere bereid met het vlees van de Schotse Hooglanders (die vrij rondlopen). Het zuurvlees, maar ook het stoofpotje, en de hamburger en de entrecote zijn echt de moeite van het proberen waard.
Daarnaast biedt Restaurant de Lier ook heerlijke spareribs aan, een echte traktatie om Restaurant de Lier te bezoeken. Visliefhebbers kunnen van het vispannetje en de zalmfilet genieten. Wil je graag een vleesplank en kaasplank? Ook die ontbreken niet inclusief huisgemaakt brood.
Het aanbod vegetarisch en veganistisch is verrassend. Huisgemaakte pompoenstoof met bloemkoolrijst, Mexicaanse linzenschotel met bulgur, bietjesstoofpot in rode wijnsaus met kastanje paddenstoelen en puree en tagliatelle met versacesaus is een kleine opsomming van al het lekkers en natuurlijk melanzane.
De broden, vlaaien en bonbons zijn allen huisgemaakt. Ook koolhydraten vrij, gluten- en lactosevrije vlaaien en broden maar ook gluten- en lactosevrije gerechten behoren tot de mogelijkheden.
Een verjaardag, bedrijfsborrel- of etentje in privésfeer is altijd mogelijk. Gezelschappen tot vijftig personen met eventueel het restaurant helemaal tot je beschikking,
In overleg worden je wensen vervuld. Je kunt aangeven hoe de perfecte dag/avond eruit mag zien, zodat het een mooie dag zal worden. De basis voor een geslaagd samenzijn.
Workshops, bridgen, vergaderingen, of trainingen behoren tot de mogelijkheden. Op de website van Visit Zuid-Limburg kun je de bijdrage (blog) van Bert Salden (culinair recensent) betreffende Restaurant De Lier terug vinden.