Het vlees van het Livar kloostervarken is een typisch streekproduct. De varkens komen van de Abdij Lilbosch. Het malse vlees is heerlijk om smaakvolle gerechten mee te bereiden, zoals deze Livar lende met Brand Bier-saus!
Het vlees van het Livar kloostervarken is een typisch streekproduct. De varkens komen van de Abdij Lilbosch. Het malse vlees is heerlijk om smaakvolle gerechten mee te bereiden, zoals deze Livar lende met Brand Bier-saus!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Hol de appels uit en zorg dat de onderkant erin blijft en plaats ze in een ovenschaaltje. Vul ze met de rodevruchtencompote en verdeel de basterdsuiker over de appels. Plaats ze gedurende 30 minuten in de oven.
Smelt de margarine in een steelpan. Bak hierin de Livar lende mooi bruin, breng het vlees op smaak met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en plaats het in een apart schaaltje de laatste 10 minuten in de oven bij de appels. Bak de uien goudbruin in dezelfde margarine in hetzelfde pannetje als de lende. Blus de uien af met het flesje Brand Oud Bruin. Voeg de fond, de mosterd en de peperkoek toe en laat het zachtjes inkoken tot een mooie saus.
Serveer de Livar lende samen met de saus en het appeltje. Ouderwets lekker is een portie dikke friet erbij!