Een biefstuk waar een jachtsaus overheen wordt geschonken

Recept voor Reebiefstuk met grand veneur saus

Een recept waar je wild van wordt

Restaurant Buitenlust deelt uit hun keuken een heerlijk recept voor reebiefstuk met grand veneur saus en stoofpeertjes! Hiermee maak je gegarandeerd indruk op je schoonfamilie tijdens de kerstdagen. Op deze pagina vind je de recepten voor de saus en de stoofpeertjes. 

Ingrediënten biefstuk & saus:

  • 2 kleine uien in blokjes
  • 3 teentjes knoflook
  • Halve wortel in blokjes
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 750 ml wildfond
  • 200 ml rode wijn
  • 125 ml Vieux
  • 125 ml kookroom
  • 40 gr. aalbessen of cranberrygelei
  • 1 blokje runderbouillon
  • 4 reebiefstukjes uit het Vijlenerbos
  • Allesbinder

Zo maak je het!

  • Saus: Doe de olie in de pan en fruit de ui, knoflook en wortel aan. Voeg de kruiden toe en blus af met Vieux zodra de uien glazig zijn. Voeg de wildfond toe en laat 30 min. op laag vuur trekken en zeef dit daarna. Voeg hieraan de rode wijn, room, runderbouillon en gelei toe. Laat een half uur langzaam inkoken en bind lichtjes af tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Biefstuk: bestrooi de biefstuk met peper en zout en bak deze in roomboter om en om tot de gewenste cuisson.

 

Lees hieronder verder voor de stoofpeertjes! 

close-up van wildgerecht met frietjes

Vijlenerbos­wild

Restaurant Buitenlust is één van de restaurants waar je het Vijlenerboswild kunt proeven. Op nog 3 andere locaties proef je ook wild uit de directe omgeving van het Vijlenerbos! 

Ingrediënten stoofpeertjes

  • 2,5 kg stoofperen
  • 50 gr. suiker
  • 4 kaneelstokjes
  • 4 stuks steranijs
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Halve fles rode wijn
  • Halve fles rode port
  • 150 ml crème de cassis
  • Allesbinder

Bereidingswijze stoofpeertjes

Schil de stoofpeertjes en verwijder het klokhuis via de onderkant met een parisienneboor. Kook alle ingrediënten bij elkaar op. Doe de stoofperen in een pan en bedek deze met het vocht. Zorg dat ze goed onder blijven staan (evt. met een stuk bakpapier). Zet het vuur lager zodra het begint te koken, zet eventueel een deksel erop en laat rustig gaar worden. Laat de peertjes afkoelen in het vocht. Serveren maar! 

Een vrouw die bladert door een kookboek

Haal nog meer Limburg in huis!

In de Visit Zuid-Limburg Shops en Experiences koop je kookboeken en streekproducten om typisch Limburgse gerechten mee te maken. Ook leuk om cadeau te doen! Je vindt onze shops in Valkenburg, Gulpen, Heerlen en Sittard. Bekijk hier waar. 

Lees verder

Ook lekker om thuis te maken!

Een bord met een potje zuurvlees, geserveerd met brood en garnering

Limburgs Zuurvlees

Nog zo'n heerlijk recept voor het najaar (maar stiekem gewoon het hele jaar lekker!). 

 

Varkenslende ingepakt in een bladerdeeg omhulsel met bier saus en garnering

Livar lende op Limburgse wijze

Proef het malse Limburgse Livar vlees in een zoete saus van Brand Bier

 

Een appelnotenvlaai op een houten ondergrond van de Bisschopsmolen

Appelvlaai

Smullen van echte verse Limburgse appelvlaai!