Limburgs Zoervleisj, of zuurvlees, is geliefd bij velen. Het malse vlees in de typische zoetzure saus is met recht een klassiek Limburgs streekgerecht. Wil je dit lekkere stoofpotje eens thuis maken? Dat kan met dit smakelijke recept!
Limburgs Zoervleisj, of zuurvlees, is geliefd bij velen. Het malse vlees in de typische zoetzure saus is met recht een klassiek Limburgs streekgerecht. Wil je dit lekkere stoofpotje eens thuis maken? Dat kan met dit smakelijke recept!
Doe het vlees in een kom en giet er het water en het azijn over. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagel en peperbolletjes toe. Laat het vlees 24 uur marineren in de koelkast. Roer het tussentijds af en toe om. Laat het vlees goed uitlekken in een zeef. Let op: vang het vocht van de marinade met de specerijen op in een aparte kom!
Maak boter of vet bruin in een braadpan en bak het vlees tot het bruin is. Snijd de uien klein, voeg ze toe en bak ze mee.
Giet het marinadevocht met de specerijen bij het vlees. Voeg een lepel suiker en een paar lepels appelstroop toe. Laat het met de deksel op de pan in ongeveer 2 uur goed gaar worden.
Haal de specerijen uit de saus en bind de saus met ontbijtkoek. Proef of de smaak goed is. Eventueel kun je nog wat stroop toevoegen.
Heerlijk met dikke frieten en zelfgemaakte appelmoes!